Galaretka z ukwaszonego mleka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galaretka z ukwaszonego mleka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżeczki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz żelatynę w niewielkiej ilości zimnej wody. Gdy napęcznieje rozpuść ją w takiej samej ilości wrzącej wody.

Krok 2

Mleko ukwaszone wymieszaj z cukrem.

Krok 3

Następnie dodaj rozpuszczoną żelatynę. Rozlej porcję do kompotierek lub szklanek. Przed podaniem polej sokiem owocowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretka z ukwaszonego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretka z ukwaszonego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretka z ukwaszonego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretka z ukwaszonego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretka z ukwaszonego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretka z ukwaszonego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretka z ukwaszonego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galaretka z ukwaszonego mleka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej