
Składniki
3 litry
400 mililitrów
300 gramów
8 sztuk
8 łyżek
1 opakowanie
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj bulion z puree pomidorowym oraz koncentratem. Dodaj makaron. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Kiedy zmięknie, na wrzącą zupę wbijaj po jednym jajku. Po trzech minutach powinny być gotowe.
Krok 3
Wyjmij je delikatnie i wyłóż na talerze. Posyp pokruszonym serem i zalej zupą. Udekoruj natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej