Grecka zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecka zupa pomidorowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 litry

400 mililitrów

300 gramów

8 sztuk

8 łyżek

1 opakowanie

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj bulion z puree pomidorowym oraz koncentratem. Dodaj makaron. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Kiedy zmięknie, na wrzącą zupę wbijaj po jednym jajku. Po trzech minutach powinny być gotowe.

Krok 3

Wyjmij je delikatnie i wyłóż na talerze. Posyp pokruszonym serem i zalej zupą. Udekoruj natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej