
Składniki
3 litry
400 mililitrów
300 gramów
8 sztuk
8 łyżek
1 opakowanie
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj bulion z puree pomidorowym oraz koncentratem. Dodaj makaron. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Kiedy zmięknie, na wrzącą zupę wbijaj po jednym jajku. Po trzech minutach powinny być gotowe.
Krok 3
Wyjmij je delikatnie i wyłóż na talerze. Posyp pokruszonym serem i zalej zupą. Udekoruj natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej