Grillowane udka z kurczaka w miodowej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane udka z kurczaka w miodowej marynacie

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

2 szczypty

2 szczypty

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy i dobrze osuszamy.

Krok 2

Do miski wlewamy olej, sos sojowy, dodajemy przyprawy i miód. Wszystko dobrze mieszamy.

Krok 3

Powstałą marynatą smarujemy kurczaka i odstawiamy do zamarynowania na 2-3 godziny.

Krok 4

Po tym czasie kurczaka zawijamy w folię aluminiowa i pieczemy na grillu ok 30-40 min sprawdzając czy jest miękki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane udka z kurczaka w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane udka z kurczaka w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane udka z kurczaka w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane udka z kurczaka w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane udka z kurczaka w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane udka z kurczaka w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane udka z kurczaka w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane udka z kurczaka w miodowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej