Grzanki z tuńczykiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

96

1585 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1463 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3091 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w bardzo drobną kostkę.

Grzanki z tuńczykiem - Krok 1

Krok 2

Tuńczyka odcedź i pomieszaj z papryką, majonezem i posiekaną natką pietruszki. Trochę papryki i pietruszki odłóż do dekoracji.

Grzanki z tuńczykiem - Krok 2

Krok 3

Bagietkę pokrój na małe kromki i posmaruj Ramą. Zapiecz w piekarniku, aby powstały grzanki.

Grzanki z tuńczykiem - Krok 3

Krok 4

Każdą grzankę natrzyj delikatnie ząbkiem czosnku i nałóż pastę z tuńczyka.

Grzanki z tuńczykiem - Krok 4

Krok 5

Gotowe grzanki udekoruj pozostałą papryką i pietruszką.

Grzanki z tuńczykiem - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby pasta nabrała bardziej wyraźnego smaku, możesz dodać kilka kropel sosu Tabasco.

5

Opinie o przepisie

  • Anna  Łastowska

    Anna Łastowska , 04.06.2020

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Darek Kal

    Darek Kal , 31.12.2019

    Zarąbiste

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Białobrzeska

    Jola Białobrzeska , 18.11.2018

    świetna przystawka, u mnie stały punkt na przyjęciu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 04.11.2016

    świetne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bednarska

    Magdalena Bednarska , 05.09.2016

    Pyyyychota!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
23 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z tuńczykiemGrzanki z tuńczykiem

Zainspiruj się hiszpańską kuchnią i wypróbuj nasz przepis na wyśmienite tapas z chrupiącą papryką i delikatnym tuńczykiem. Jeśli znudziły ci się kanapki z serem, szynką i pomidorem, daj się uwieść tej przekąsce pochodzącej z kraju torreadorów. Tapas świetnie sprawdzą się na imprezie ze znajomymi. Będą smaczną alternatywą dla koreczków i słonych paluszków. W prostych daniach szczególnie ważne są dobrej jakości składniki. W tym przepisie zwróć więc uwagę na świeżość warzyw i pieczywa. Wybierz również dobrej jakości rybę, gdyż będzie ona stanowić bazę pasty. Pamiętaj żeby przed nałożeniem farszu natrzeć chleb ząbkiem czosnku, a w ten sposób dodasz tej pysznej przekąsce dodatkowego smaku. Gotowe tapas udekoruj pokrojoną w drobną kostkę czerwoną papryką oraz aromatyczną pietruszką, która podkręci ich smak oraz kolor.