Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
800 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
0.5 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski. Warzywa zetrzyj na grubych oczkach tarki.

Krok 2
Mięso oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu do momentu, aż zrobi się lekko rumiane, dodaj warzywa, całość smaż jeszcze około 3 minut.

Krok 3
Całość zalej winem, gotuj chwilę intensywnie tak aby wino prawie zupełnie odparowało.

Krok 4
Dodaj cynamon, gałkę muszkatołową, curry oraz Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr. Gulasz zalej dodatkowo szklanką wody. Całość duś pod przykryciem, aż mięso zmięknie (ok. 30 minut)


Dobra rada:
Tak przygotowany gulasz idealnie smakuje z kładzionymi kluseczkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz cielęcy
Delikatna, szlachetna cielęcina będzie doskonałą propozycją na wykwintny obiad lub kolację. Dodatkowe walory smakowe uzyska, jeśli użyjesz jej do przygotowania aromatycznego gulaszu. Do przyrządzenia tej potrawy, oprócz cielęciny, wykorzystaj także popularne warzywa: marchew, seler korzeniowy i cebulę. Obierz je i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Mięso pokrój w cienkie paski, lekko oprósz mąką pszenną i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Gdy będzie już zarumienione, dodaj do niego starte warzywa i smaż jeszcze przez chwilę. Następnie całość zalej wytrawnym białym winem i gotuj, aż prawie całkowicie odparuje. Do gulaszu idealnie będą pasowały nieco słodkawe korzenne przyprawy: cynamon, gałka muszkatołowa oraz curry, a także esencja do duszonych mięs. Zawartość patelni zalej wodą i duś przez ok. pół godziny. Gotowy gulasz podawaj na ciepło z dodatkiem purée ziemniaczanego, ziołowych kopytek lub włoskich gnocchi. Do dekoracji użyj listków świeżej kolendry. Ugotuj pyszny gulasz cielęcy z naszym przepisem.







































