Gulasz wieprzowy pachnący cytryną, jabłkami i kolendrą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

130

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do litra wrzącej wody wrzuć kostkę do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr i gotuj minutę, stale mieszając trzepaczką. Zmniejsz ogień, dodaj seler, gotuj 10 minut, uważając, aby się nie rozgotował. W rondlu rozpuść margarynę, wrzuć cebulę i zeszklij, mieszając drewnianą łyżką. Do cebuli wkładaj po kawałku mięso, uważając, aby plasterki się nie sklejały. Smaż 10 minut, często mieszając, dodaj cytrynę i brązowy cukier oraz osączony seler. Wymieszaj drewnianą łyżką, posyp pokruszoną minikosteczką czosnkową. Skosztuj, a jeśli trzeba, przypraw do smaku i wymieszaj z połową kolendry. Wymieszaj w misce gorące puree ziemniaczane ze startym jabłkiem, ułóż po trochu pośrodku 4 talerzy. Na wierzchu puree układaj porcje gulaszu, posypując pozostałą kolendrą. Brzegi talerza oprósz chili.

Krok 2

Rada:

Krok 3

Przygotuj cytrynę: zagotuj litr wody, dodaj kilogram cukru. Gdy cukier się rozpuści, włóż do syropu cytrynę (ponakłuwaną nożem lub widelcem) i gotuj, aż będzie miękka. Trwa to około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy pachnący cytryną, jabłkami i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy pachnący cytryną, jabłkami i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy pachnący cytryną, jabłkami i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy pachnący cytryną, jabłkami i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy pachnący cytryną, jabłkami i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy pachnący cytryną, jabłkami i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy pachnący cytryną, jabłkami i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Duszony kurczak z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej