Gulasz z kabaczków

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

2

67 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

35 gramów

2 sztuki

1.5 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczki umyj, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Cebulę obierz z łuski, umyj, pokrój w kostkę i wrzuć razem z pokrojonymi kabaczkami do garnka z wrzącą wodą.

Gulasz z kabaczków - Krok 1

Krok 2

Koncentrat pomidorowy wymieszaj z musztardą i dodaj do gotujących się warzyw w garnku, całość dopraw do smaku.

Gulasz z kabaczków - Krok 2

Krok 3

Po odstawieniu naczynia z ognia dodaj margarynę Flora pro.activ o smaku masła i ponownie wymieszaj. Potrawę podawaj na ciepło z pieczywem chrupkim.

Gulasz z kabaczków - Krok 3
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kabaczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kabaczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kabaczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kabaczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kabaczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kabaczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kabaczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej