Jabłecznik z bananami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

162

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.25 szklanki

1 szklanka

100 dekagramów

1 opakowanie

4 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

2 sztuki

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać przez sito.

Krok 2

Wymieszać z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Jajka ubić z cukrem na kogel-mogel i nie przerywając ubijania, dodawać po łyżce mąki.

Krok 4

Kasię roztopić na parze, a gdy przestygnie, powoli wlewać ją do ciasta, cały czas ucierając.

Krok 5

Obrać jabłka i banany, pokroić w plasterki.

Krok 6

Do przygotowanej tortownicy z kominkiem wlać 2/3 ciasta.

Krok 7

Na cieście ułożyć jabłka, a na nich banany.

Krok 8

Posypać rodzynkami i połową wiórków kokosowych.

Krok 9

Przykryć pozostałym ciastem.

Krok 10

Posypać wierzch kokosem.

Krok 11

Piec w okrągłej formie z kominkiem w 200 stopniach przez około 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Knedle z truskawkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej