Kaczka faszerowana cielęciną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka faszerowana cielęciną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

farsz:

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

600 gramów

1 szczypta

1 łyżka

200 mililitrów

6 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 kilogram

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i pokrój w kostkę . Słoninę pokrój w cienkie plastry.

Krok 2

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 3

Farsz: cebulę posiekaj, zeszklij ją na tłuszczu i dodaj jajka. Usmaż jajecznicę. Bułkę namocz w mleku.

Krok 4

Cielęcinę zmiel, i zmiksuj razem z jajecznicą, bułką, gałką muszkatołową, mielonym zielem angielskim i dwoma surowymi jajkami. Dopraw Przyprawą do mięs Knorr

Krok 5

Tak przygotowanym farszem nadziej kaczkę. Słoniną wyłóż naczynie żaroodporne.

Krok 6

Włóż do naczynia kaczkę, obłóż warzywami i przyprawami. Piecz pod przykryciem około 2 godziny. Co jakiś czas podlewaj bulionem.

Krok 7

Do sosu z pieczenia dodaj mąkę, wymieszaj, dodaj 3 szklanki bulionu, gotuj kilka minut i polej pokrojoną na talerzach kaczkę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka faszerowana cielęciną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka faszerowana cielęciną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka faszerowana cielęciną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka faszerowana cielęciną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka faszerowana cielęciną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka faszerowana cielęciną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka faszerowana cielęciną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka faszerowana cielęciną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort Napoleon
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej