Kanapka z grillowanym roślinnym „kurczakiem”
NOWY PRZEPIS
łatwe
28 osób zapisało

Składniki
160 gramów
200 gramów
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
100 gramów
0.5 pęczka
1 sztuka
4 sztuki
4 łyżki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zioła umyj, osusz i posiekaj.
Krok 2
Boczniaki porwij na mniejsze kawałki. Rozgrzej dużą patelnię grillową i zacznij smażyć boczniaki. Gotowe przełóż do miski
Krok 3
Następnie na tej samej patelni usmaż kawałki roślinnego kurczaka i gotowe przełóż do boczników,
Krok 4
Teraz zamarynuj boczniaki z Chickened Out Chunks póki są jeszcze gorące. Dodaj olej, dopraw solą oraz pieprzem, ketchupem i przyprawą harissa. Otrzyj skórkę z cytryny. Wymieszaj.
Krok 5
Rozetnij wzdłuż bułeczki i podgrzej je na parze. Ciepłe posmaruj majonezem i połóż Chickened Out Chunks z boczniakami. Posyp rozkruszoną w dłoniach Wegańska alternatywa sera solankowego, prażoną cebulką i ziołami. Natychmiast podawaj.

Dobra rada:
Jeśli nie lubisz ostrych dań zamień harissę na pastę z słodkiej papryki
Przepisy w Waszym wykonaniu
Chickened Out Chunks The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka z grillowanym roślinnym „kurczakiem”
Czy kanapka może być nowoczesnym i oryginalnym daniem? Z pewnością wielu z was odpowie, że nie. Cóż to bowiem za danie składające się z pieczywa i kilku dodatków. Nasz dzisiejszy przepis na kanapkę z grillowanym wegańskim roślinnym kurczakiem zdecydowanie przeczy tej tezie. Jest to potrawa, która przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom, szukającym przepisów nietuzinkowych, prostych i szybkich. Spróbujcie! Nie pozostaje nic innego, jak tylko zrobić niezbędne zakupy i poświęcić 20 minut na przygotowanie tej pysznej wegańskiej kanapki z roślinnym kurczakiem.
Dla kogo?
Kanapka wegańska z grillowanym roślinnym kurczakiem jest odpowiedzią na kulinarne preferencje zarówno miłośników mięsa, jak i tych z was, dla których kuchnia roślinna stanowi podstawę codziennej diety.
Na jaką okazję?
Kanapka z grillowanym wegańskim kurczakiem to świetna propozycja na śniadanie, drugie śniadanie czy lunch zabierany do pracy. Nie zapomnijcie o niej także w porze kolacji, gdy szukacie pomysłu na pyszne i oryginalne danie.
Czy wiesz, że?
Boczniaki, wykorzystywane w przepisie na kanapkę wege z roślinnym kurczakiem, są grzybami rosnącymi na martwym drewnie drzew liściastych. Można je łatwo wyhodować w warunkach domowych, kupując specjalnie przygotowane podłoże wraz z grzybnią.
Dla urozmaicenia:
Dla osób preferujących łagodniejsze smaki mamy radę, aby pastę harissa zamienić na wersję ze słodkiej papryki – z nią kanapka z grillowanym wegańskim kurczakiem również będzie pysznie smakować.