Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
5 sztuk
100 gramów
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
sałatka:
180 gramów
100 gramów
50 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Po ostudzeniu obierz je i posiekaj.

Krok 2
Następnie dodaj do jajek przyprawę Knorr, posiekany koperek i szczypiorek.

Krok 3
Twaróg wymieszaj z jogurtem i musztardą. Powstały twarożek wymieszaj dokładnie z masą jajeczną.

Krok 4
Przygotuj sałatkę: rzodkiewki i ogórka pokrój w cienkie plasterki, dodaj kiełki i delikatnie wymieszaj. Gotową pastę podawaj z chlebem razowym i sałatką. Całość wymieszaj z jogurtem naturalnym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapki z pastą jajeczną
mgr Katarzyna Diuwe z portalu dodietetyka.pl: Zadbaj o to, by Twój początek dnia był jak najlepszy. Zacznij go od dobrego, pełnowartościowego śniadania, które będzie jednocześnie lekkie i pożywne. Jeśli lubisz kanapki, postaw na chleb żytni – najlepiej razowy. Zawarte w nim węglowodany złożone powoli uwalniają energię. Dzięki wysokiej zawartości błonnika, zapewni uczucie sytości na długo, a dodatkowo dostarczy organizmowi wielu cennych składników, głównie minerałów i witamin z grupy B. Przygotuj na kromki pastę jajeczną. Jajka, twaróg i jogurt naturalny stanowią bardzo dobre i smaczne źródło białka, które również jest ważnym składnikiem porannego fit posiłku. Dopraw je do smaku musztardą i świeżym szczypiorkiem oraz koperkiem. Do kanapek przygotuj sałatkę z rzodkiewek i ogórków. Połącz wszystkie składniki z jogurtem naturalnym i posyp kiełkami brokułu. Jeśli jest taka potrzeba, dopraw do smaku. To naprawdę szybkie danie, a dzięki niemu śniadanie stanie się bardziej urozmaicone jeszcze bardziej fit. Spróbuj naszego przepisu na kanapki z pastą jajeczną.