Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

81

913 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

942 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1683 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 pęczka

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo obierz zetrzyj na drobnej tarce, ogórki pokrój w kosteczkę lub też zetrzyj na tarce na grubych oczkach, drobno pokrój szczypior. Pestki słonecznika upraż na patelni.

Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - Krok 1

Krok 2

Makrelę oczyść ze skóry i ości , przełóż do miski dodaj majonez, wyciśnij trochę soku z połówki cytryny. Makrelę ugnieć na pastę dodaj jajka ogórka szczypior, pestki słonecznika, dokładnie wymieszaj. Pastę dopraw do smaku papryką i o ile zachodzi taka potrzeba szczyptą soli.

Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - Krok 2

Krok 3

Pastę z makreli podawaj z chlebem razowym.

Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do pasty możesz dodać połówkę dojrzałego awokado.

-1

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowymKanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym

Pomysł na rybę, który znacznie różni się od dań serwowanych w nadmorskich smażalniach. Postawcie na wędzoną makrelę, by przygotować z niej pyszne kanapki z pastą rybną z jajkiem. Większość pracy sprowadza się do wymieszania wszystkich składników w jednym naczyniu – prościej być nie może!

Dla kogo?

Dla osób, którym znudziło się serwowanie kanapek z szynką i serem. Czas obudzić w sobie pokłady kulinarnej kreatywności!

Na jaką okazję?

Na śniadanie albo na kolację – sami zdecydujecie, kiedy macie ochotę na tę smaczną pastę z jajkiem i ogórkiem konserwowym. Podzielcie się nią również z gośćmi, którzy wpadną z wizytą. Tartinki z pastą rybną pierwsze znikną z talerzy.

Czy wiesz, że?

Inną znaną potrawą tego typu jest awanturka. Przygotowuje się ją z wędzonej makreli oraz twarogu.

Dla urozmaicenia:

Pasta rybna nie tylko do chleba! Możecie użyć jej jako nadzienia do faszerowanych jajek.