Karkówka z duszoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z duszoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
291 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

500 gramów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój karkówkę w centymetrowe plastry. Rozbij lekko młotkiem i posyp Przyprawą do karkówki Knorr.

Karkówka z duszoną cebulą  - Krok 1

Krok 2

Pokrój cebule w plastry i podduś z masłem na patelni, po czym odstaw do ostudzenia.

Karkówka z duszoną cebulą  - Krok 2

Krok 3

Nałóż cebulę na mięso, całość zroluj i przebij mięso wykałaczką.

Karkówka z duszoną cebulą  - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowane roladki smaż na grillu.

Karkówka z duszoną cebulą  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka z duszoną cebulą Karkówka z duszoną cebulą

Karkówka z duszoną cebulą to danie, które nie wymaga wielu wyszukanych składników ani skomplikowanego przygotowania. Jednocześnie jest świetną alternatywą dla popularnych kiełbasek z grilla. Najważniejszym składnikiem dania jest mięso, dlatego warto zwrócić uwagę podczas zakupów na jego świeżość i dobrą jakość. Użyj dowolnego rodzaju karkówki, w zależności od tego, jaki gatunek mięsa lubisz. Oprócz niego będzie Ci potrzebna cebula i odrobina tłuszczu. Aby mięso było łatwiejsze do upieczenia, pokrój je w niezbyt grube, około centymetrowe plastry i rozbij tłuczkiem. Tak przygotowane kawałki posyp przyprawą. Pokrojoną cebulę podduś na patelni z odrobiną tłuszczu. Do przygotowanych wcześniej kawałków karkówki włóż cebulę i całość zroluj. Warto przebić każdy kawałek wykałaczką, co ułatwi przewracanie porcji podczas grillowania. Do tak przyrządzonej karkówki świetnie pasować będą zarówno sałatki ze świeżych warzyw, jak i pieczone na grillu ziemniaki. Wypróbuj, jak smakuje mięso z grilla w nowej odsłonie!