Kaszotto z indykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

439 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

592 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

920 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

150 gramów

2 sztuki

100 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W odpowiednim garnku na rozgrzanej Ramie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, seler, marchew oraz suszone grzyby.

Kaszotto z indykiem  - Krok 1

Krok 2

Wsyp kaszę, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, całość zalej około 500 ml wody.

Kaszotto z indykiem  - Krok 2

Krok 3

Dodaj pokrojone w kostkę piersi z indyka i kostkę rosołową Knorr. Wszystko razem gotuj, aż kasza wchłonie całą wodę stając się miękka. W miarę potrzeby dodaj więcej wody. Konsystencja kaszotto powinna być delikatnie płynna. Na koniec całość dopraw tartym parmezanem i ziołami prowansalskimi.

Kaszotto z indykiem  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do kaszotto na koniec możesz dodać łyżkę masła lub kilka łyżek śmietany, poprawi to kremową konsystencję potrawy, ale zwiększy jej kaloryczność.

11

Opinie o przepisie

  • Ola Jeżewska

    Ola Jeżewska

    Zamieniłem leśne grzyby na pieczarki i też wyszło super!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Weronika Dab

    Weronika Dab

    pyyyycha! polecam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka  Brzozowska

    Agnieszka Brzozowska

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Myślicka

    Elżbieta Myślicka

    Można z kilkoma pieczarkami też pyycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Halina Skwarek

    Maria Halina Skwarek

    Suszone grzyby trzeba moczyć. Potrawa smaczna polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir  szychta

    Sławomir szychta

    ja zrobiłem z kaszą gryczana

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir  szychta

    Sławomir szychta

    jak najbardziej trzeba namoczyć dodaj odrobinę lubczyku pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Tecław

    Joanna Tecław

    ja grzybki namoczyłam i dodałam nieco ostrej papryki pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • labirynt

    labirynt

    Jesteś puta

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata K.

    Małgorzata K.

    Czy suszone grzyby nie trzeba wcześniej namoczyć ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Grzempa

    Wanda Grzempa

    Widać fajne jedzonko,ale nie można poczytać przepisu,bo zaraz te reklamy.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto z indykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto z indykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto z indykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto z indykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto z indykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto z indykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto z indykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto z indykiem Kaszotto z indykiem

Kaszotto to polska wariacja na temat klasycznego włoskiego dania – risotto. Sprawdzą się tu zwłaszcza grube odmiany kaszy jęczmiennej, np. pęczak, ale smaczne danie zrobisz również z dodatkiem kaszy gryczanej. Dodaj do niej różnorodne składniki: warzywa, mięso czy soczewicę, a otrzymasz pełne smaku jednogarnkowe danie. Kaszotto z indykiem będzie dobrze smakowało, jeśli do kaszy i mięsa dołączysz selera naciowego, marchew i cebulę. Zacznij przygotowanie dania od podsmażenia warzyw z kaszą, następnie zalej je bulionem i dodaj mięso. Gotuj całość razem, aż kasza i warzywa zmiękną i wchłoną większą część wody. Danie powinno pozostać jednak delikatnie płynne, połączone gęstym sosem. Jeśli będzie zbyt suche, dolej nieco bulionu, a jeśli zbyt płynne – odparuj nadmiar wody. Kaszotto z indykiem to potrawa, która doskonale sprawdzi się jako posiłek do pracy. Podawaj ją z ogórkami kiszonymi albo surówką z białej kapusty, udekorowane parmezanem i ziołami. Wypróbuj smaczne kaszotto z indykiem przy najbliższej okazji!