Łatwy, ale pyszny serniczek

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

6

170 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 opakowanie

80 dekagramów

4 opakowania

10 dekagramów

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokruszyć herbatniki i dobrze wymieszać z roztopioną Kasią, dodać cynamonu ile kto lubi.

Krok 2

Spód można zrobić także z ucieranego czekoladowego ciasta.

Krok 3

Masą wyłożyć spód i brzegi formy i włożyć do lodówki, żeby zastygła.

Krok 4

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodając odrobinę wody.

Krok 5

Starannie wymieszać serek z czekoladą, cukrem, jajkami i mąką (mąkę zawsze dodajemy na końcu, delikatnie mieszając) i raz jeszcze dobrze wymieszać składniki.

Krok 6

Masę wylać na spód i upiec.

Krok 7

Piec około 35 – 40 minut w temperaturze 200°C.

Krok 8

Pozostawić w piecu jeszcze około 30 minut po wyłączeniu pieca.

Krok 9

Kiedy sernik wystudzimy, proponuję włożyć na noc do lodówki, ponieważ najlepszy jest następnego dnia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łatwy, ale pyszny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łatwy, ale pyszny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łatwy, ale pyszny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łatwy, ale pyszny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łatwy, ale pyszny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łatwy, ale pyszny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łatwy, ale pyszny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej