Melba

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

masa:

4 sztuki

0.5 litra

1 litr

1 opakowanie

0.75 szklanki

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt upiec na okrągłej lub prostokątnej blaszce wg. ulubionego przepisu.

Krok 2

Masa: jajka wymieszać ze śmietaną i wlać do wrzącego mleka.

Krok 3

Gotować, aż powstanie twarożek.

Krok 4

Odcedzić na sitku i wystudzić.

Krok 5

Utrzeć Kasię z cukrem pudrem i aromatem, dodawać twarożek.

Krok 6

Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao.

Krok 7

Białą część wyłożyć na biszkopt, na to masę kakaową.

Krok 8

Na tym ułożyć truskawki i zalać galaretką.

Krok 9

Wstawić na noc do lodówki! Smacznego!

1

Opinie o przepisie

  • Aśka Ślusarczyk-Marek

    Aśka Ślusarczyk-Marek, 15.04.2017

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Melba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Melba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Melba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Melba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Melba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Melba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Melba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Marczello
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej