Owocowiec

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

500 mililitrów

30 gramów

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nasze ciasteczka wkładamy do szczelnego woreczka i rozdrabniamy przy pomocy wałka.

Krok 2

Kasię należy roztopić (ale nie gotować!), a następnie wsypać do niego nasze rozdrobnione ciasteczka i dokładnie wymieszać.

Krok 3

Tak przygotowaną masę studzimy i przelewamy do wysmarowanej tłuszczem, bądź wyłożonej papierem tortownicy.

Krok 4

Można zrezygnować z Kasi i wyłożyć dno tortownicy biszkoptami.

Krok 5

Następnie schładzamy w lodówce przez około 30 minut.

Krok 6

W międzyczasie podgrzewamy sok jabłkowy i dodajemy do niego żelatynę.

Krok 7

Dokładnie rozpuszczamy i staramy się nie doprowadzić do zagotowania.

Krok 8

Kiedy żelatyna dokładnie się rozpuści, odstawiamy ją do przestudzenia.

Krok 9

Następnie zabieramy się do przygotowania owoców, które kroimy na mniejsze kawałki według własnego uznania i przekładamy je na nasz spód ciasteczkowy.

Krok 10

Następnie zalewamy owoce przestudzoną "galaretką" jabłkową.

Krok 11

Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki, aby galaretka mogła zastygnąć.

Krok 12

Jeśli chcemy podać je dzieciakom, polecam na wierzch bitą śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej