
Składniki
30 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
40 dekagramów
1 szczypta
90 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone owoce opłucz dzień wcześniej i przez noc namocz w wodzie. Następnego dnia odlej wodę i zalej owoce świeżą tak, by były przykryte w całości.

Krok 2
Zagotuj je, po czym dodaj syrop buraczany, bulionetkę Knorr i pieprz.

Krok 3
Z mąki i jajek ugnieć ciasto.

Krok 4
Łyżeczką od herbaty wrzucaj kluski do gotującej się, osolonej wody. Gdy gotowe kluski zaczną wypływać na powierzchnię, odlej wodę.

Krok 5
Kluski dodaj do zupy z suszu owocowego. Słoninę rozpuść na patelni i również dodaj do zupy. Podawaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej