Parówki w cieście francuskim z warzywami
łatwe
8358 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
8 plastrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj dużą deskę do krojenia. Ciasto francuskie pokrój na 8 równych części przypominających prostokąty.

Krok 2
Cukinię oraz pieczarki umyj i pokrój w cienkie paski. Paprykę umyj, wydrąż gniazdo z ziarnami i pokrój w cienkie piórka.

Krok 3
Na każdy kawałek ciasta francuskiego wyłóż kilka plasterków pieczarek oraz cukinii. Posyp je pokruszoną Minikostką Smażona cebula Knorr, a następnie dołóż paprykę i plasterek sera żółtego.

Krok 4
Na każdy z przygotowanych kawałków ciasta z warzywami połóż po jednej surowej parówce tak, aby jeden i drugi koniec wystawał za ciasto. Zawiń ciasto z dodatkami wokół parówki i połóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.

Krok 5
Parówki w cieście francuskim posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 20 minut.


Dobra rada:
Parówki w cieście francuskim doskonale smakują połączone z ketchupem lub musztardą. Wszystko zależy od tego, jakie dodatki lubisz najbardziej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Parówki w cieście francuskim z warzywami
Parówki w cieście francuskim to świetny sposób na prostą i jednocześnie efektowną przekąskę, którą możesz podać podczas spotkania w większym gronie lub zjeść jako kolację. Niezbędnymi składnikami dania są ciasto francuskie oraz parówki, ale to dodatek świeżych warzyw i sera sprawia, że zamienia się ono w nietuzinkowy specjał, którym warto podzielić się z najbliższymi. Jak przyrządzić to danie? Prezentujemy przepis na parówki w cieście francuskim, który na długo pozostanie w Twojej pamięci.
Dla kogo?
Parówki w cieście francuskim to przepis, który powinien spodobać się zarówno dorosłym członkom rodziny, jak i dzieciom.
Na jaką okazję?
Oto imprezowy przebój! Parówki w cieście francuskim z dodatkami od razu przykują uwagę gości podczas przyjęcia. Nie tylko świetnie wyglądają, ale też kapitalnie smakują. Nie wiesz, jaka ilość parówek w cieście będzie odpowiednia? Lepiej mieć mały zapas w zanadrzu. Dodatkową porcję ciasta francuskiego z parówkami możesz przygotować przed przyjściem biesiadników i w razie potrzeby tylko włożyć do piekarnika już w trakcie imprezy.
Czy wiesz, że?
Przygotuj parówki w cieście francuskim. Przepis zakłada wykorzystanie papryki, cukinii i pieczarek, jednak pasować będą też inne dodatki, np. bakłażan. Możesz też posypać je sezamem lub czarnuszką.
Dla urozmaicenia:
Zamiast klasycznych parówek możesz wykorzystać też cienkie kiełbaski albo frankfurterki. Przysmak serwuj z dodatkiem ketchupu, sosu BBQ oraz z sałatką – do przepisu na parówki w cieście francuskim z warzywami pasować będzie np. miks zielonych sałat z oliwą albo sosem winegret.