Sloppy joe - przepis: kanapka z mięsem mielonym | Przepisy.pl pixel

Kanapka Sloppy Joe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
474 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

735 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 kilogram

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cebulę pokrój w kostkę, a czosnek zmiażdż.

Kanapka Sloppy Joe - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę, czosnek, paprykę i smaż do momentu, aż warzywa zmiękną.

Kanapka Sloppy Joe - Krok 2

Krok 3

Teraz wrzuć mięso, dopraw przyprawą Knorr i cały czas smaż, aż wyparuje większość płynu.

Kanapka Sloppy Joe - Krok 3

Krok 4

Wrzuć pomidory, musztardę, ocet oraz cukier. Smaż jeszcze przez 10 minut.

Kanapka Sloppy Joe - Krok 4

Krok 5

Bułki przekrój na połowę.

Kanapka Sloppy Joe - Krok 5

Krok 6

Mięso z warzywami nakładaj na spodnie części bułek i przykrywaj górnymi częściami. Możesz podawać z frytkami.

Kanapka Sloppy Joe - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka Sloppy Joe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka Sloppy Joe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka Sloppy Joe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka Sloppy Joe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka Sloppy Joe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka Sloppy Joe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka Sloppy Joe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka Sloppy Joe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka Sloppy JoeKanapka Sloppy Joe

Kanapka Sloppy Joe została wymyślona w jednym z amerykańskich barów zlokalizowanych w znajdującej się na Florydzie miejscowości Key West. Tak bardzo zasmakowała ona klientom, że po krótkim czasie zaczęła być sprzedawana w całych Stanach Zjednoczonych. Kanapką tą zajadała się również jedna z bohaterek popularnego w latach dziewięćdziesiątych filmu „Czy to Ty, czy to ja”. Potrawa swoją nazwę wzięła od amerykańskiego słowa „sloppy”, co oznacza niechlujny. Ze względu na dużą zawartość mięsa oraz sosu, z łatwością możemy pobrudzić się w trakcie jej jedzenia, lecz jej walory smakowe są zdecydowanie tego warte. Potrawa ta do gustu przypadnie zwłaszcza mężczyznom, a to ze względu na fakt, że jest bardzo treściwa. Stanowi ona połączenie bułki pszennej, mięsa mielonego oraz sosu pomidorowego przygotowywanego na bazie pomidorów świeżych lub z puszki, cebuli, czosnku, soli oraz pieprzu. Aby nadać mu bardziej wyrazistego smaku, możesz dodać do niego pół łyżeczki musztardy lub tabasco.