Piersi z kurczaka faszerowane serem w grzybowej otulinie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

535 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

373 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

432 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 sztuka

150 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

2 łyżki

400 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby rozetrzyj w moździerzu lub w mikserze na drobno i połącz z bułką tartą

Piersi z kurczaka faszerowane serem w grzybowej otulinie  - Krok 1

Krok 2

W piersiach kurczaka z boku zrób nacięcie. Przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z posiekanym rozmarynem. Powstałą marynatą natrzyj kurczaka w środku i na zewnątrz.

Piersi z kurczaka faszerowane serem w grzybowej otulinie  - Krok 2

Krok 3

Majonez wymieszaj z mozzarellą, niebieskim serem, pokrojoną w pół plastry cebulą. Farsz umieść po równo w środku piersi kurczaka.

Piersi z kurczaka faszerowane serem w grzybowej otulinie  - Krok 3

Krok 4

Nafaszerowane piersi panieruj w mące, rozkłóconym jajku, a następnie w przygotowanej na samym początku bułce z grzybami.

Piersi z kurczaka faszerowane serem w grzybowej otulinie  - Krok 4

Krok 5

Kotlety smaż z obu stron na Ramie Smaż jak szef kuchni, na złoty kolor. Usmażone kotlety trzymaj jeszcze na patelni pod przykryciem około 5 minut, tak aby doszły w środku. W miarę potrzeby dopiecz kotlety w piekarniku.

Piersi z kurczaka faszerowane serem w grzybowej otulinie  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Przygotowane w ten sposób kotlety podawaj z ryżem na pomidorowym sosie.

41

Opinie o przepisie

  • Marek Osiński

    Marek Osiński

    wypróbuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jakub Modzelewski

    Jakub Modzelewski

    schabowe z persi z plastrem sera w bulce tartej z pieczarkami po polaku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maja Maria Kopia

    Maja Maria Kopia

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Wioletta, daj nam znać jak wyszło! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioletta Iwiona Czerniewska

    Wioletta Iwiona Czerniewska

    Nam niam jutro zrobie na obiat :) :) :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Wartak

    Irena Wartak

    przepis też smakowity, w wolnej chwili wypróbuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Slawomir Krasnodebski

    Slawomir Krasnodebski

    Slyszalem ze jestes na diecie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Sławska

    Jolanta Sławska

    Najlepsza kuchnia na świecie nasza polska

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Janikowska

    Halina Janikowska

    niezły przepis PANIE ANDRZEJU

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Ciesielski

    Piotr Ciesielski

    Lubie piersi w każdej postaci z kurczaka oczywiście

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wlodek Godlewski

    Wlodek Godlewski

    Jutro robię :))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Hałas

    Józef Hałas

    Ze wszystkich przepisów najbardziej lubię degustację.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Witkowska

    Jola Witkowska

    Tylko robisz mi smaka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzisław Wojtowicz

    Zdzisław Wojtowicz

    .....dojrzałe piersi lubię.......dojrzałą resztę też.... <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Chalupka

    Bozena Chalupka

    Zdecydowanie tak.Ha,ha...............

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Sawicka

    Izabela Sawicka

    Ten facet zadowala się piersią dojrzałej kury!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Sawicka

    Izabela Sawicka

    Wszystko ok ale żadnej panierki!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek

    powtorka nie wchodzi w rachube.Prosze o inny przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Jurkowska

    Sylwia Jurkowska

    To chyba nie ten blog :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marianna Ruciak

    Marianna Ruciak

    ale ten mężczyzna musi wiedzieć co z nimi robić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jurek Bartosiewicz

    Jurek Bartosiewicz

    ale rarytas cały czas takie robie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halinka Zarzecka

    Halinka Zarzecka

    Marzenko myslalam ze to twoje dxielo mniam xxx

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Barański

    Andrzej Barański

    Ej tam to skąplikowane !!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Bielecka

    Bożena Bielecka

    Zrób takie cóś :-) potrafisz haha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Czapski

    Paweł Czapski

    Zrobię!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Bielecka

    Bożena Bielecka

    Paweł Czapski

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Jańczak

    Czesław Jańczak

    mnia ,mniam- ślinka leci....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Gałęza

    Krystyna Gałęza

    hahaha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Romana Grzelachowska

    Romana Grzelachowska

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Śpilkowska

    Barbara Śpilkowska

    MOŻE W NIEDZIELĘ UPICHCĘ ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej