Pizza ziemniaczana z anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza ziemniaczana z anchois

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

5 sztuk

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

50 gramów

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w plastry. Mozzarellę pokrój w plastry.

Krok 2

Ziemniaki przełóż do miski, dodaj jajko, mąkę oraz łyżkę margaryny i wyrób ciasto. Tortownicę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą - umieść w niej ciasto i rozprowadź po całości.

Krok 3

Piekarnik nagrzej do 200 stopni i zapiekaj ciasto ok. 3-5 minut. Następnie wyciągnij ciasto, posmaruj oliwą z oliwek a następnie układaj na przemian plastry mozzarelli i pomidora.

Krok 4

Wierzch posyp anchois i posyp pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Wstaw do piekarnika na 180 stopni i zapiekaj 15 minut. Po wyjęciu posyp otartym oregano i udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej