Pizza ziemniaczana z anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza ziemniaczana z anchois

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

5 sztuk

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

50 gramów

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w plastry. Mozzarellę pokrój w plastry.

Krok 2

Ziemniaki przełóż do miski, dodaj jajko, mąkę oraz łyżkę margaryny i wyrób ciasto. Tortownicę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą - umieść w niej ciasto i rozprowadź po całości.

Krok 3

Piekarnik nagrzej do 200 stopni i zapiekaj ciasto ok. 3-5 minut. Następnie wyciągnij ciasto, posmaruj oliwą z oliwek a następnie układaj na przemian plastry mozzarelli i pomidora.

Krok 4

Wierzch posyp anchois i posyp pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Wstaw do piekarnika na 180 stopni i zapiekaj 15 minut. Po wyjęciu posyp otartym oregano i udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażona fasolka szparagowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej