
Składniki
6 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
0.5 pęczka
5 sztuk
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
50 gramów
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w plastry. Mozzarellę pokrój w plastry.
Krok 2
Ziemniaki przełóż do miski, dodaj jajko, mąkę oraz łyżkę margaryny i wyrób ciasto. Tortownicę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą - umieść w niej ciasto i rozprowadź po całości.
Krok 3
Piekarnik nagrzej do 200 stopni i zapiekaj ciasto ok. 3-5 minut. Następnie wyciągnij ciasto, posmaruj oliwą z oliwek a następnie układaj na przemian plastry mozzarelli i pomidora.
Krok 4
Wierzch posyp anchois i posyp pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Wstaw do piekarnika na 180 stopni i zapiekaj 15 minut. Po wyjęciu posyp otartym oregano i udekoruj bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej