Pizza ziemniaczana z anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza ziemniaczana z anchois

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

5 sztuk

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

50 gramów

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w plastry. Mozzarellę pokrój w plastry.

Krok 2

Ziemniaki przełóż do miski, dodaj jajko, mąkę oraz łyżkę margaryny i wyrób ciasto. Tortownicę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą - umieść w niej ciasto i rozprowadź po całości.

Krok 3

Piekarnik nagrzej do 200 stopni i zapiekaj ciasto ok. 3-5 minut. Następnie wyciągnij ciasto, posmaruj oliwą z oliwek a następnie układaj na przemian plastry mozzarelli i pomidora.

Krok 4

Wierzch posyp anchois i posyp pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Wstaw do piekarnika na 180 stopni i zapiekaj 15 minut. Po wyjęciu posyp otartym oregano i udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Gyros w picie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej