Placek z bananami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

1 szklanka

0.75 szklanki

5 sztuk

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

dodatkowo:

1 opakowanie

3 sztuki

1 kilogram

4 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i jeszcze chwilkę ubijać. Następnie dodać kolejno mąkę, proszek do pieczenia, olej i ocet. Wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę.

Krok 2

Masa: Galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szklance wody.

Krok 3

Banany zmiksować, Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami. Połączyć z masą bananową. Na końcu wlać tężącą galaretkę. Wylać na ostudzony biszkopt.

Krok 4

Następnie w 1 szklance wody rozpuścić galaretkę truskawkową, ubić pianę z białek, połączyć z tężejącą galaretką, wylać na masę bananową.

Krok 5

Rozpuścić 2 galaretki cytrynowe w 2 szklankach wody. Tężejące wylać na wierzch ciasta.

Krok 6

Ciasto wstawić do lodówki na ok. 2 godz. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej