Placki ziemniaczane z sałatą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z sałatą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
251 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

300 gramów

300 gramów

1 sztuka

60 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój radicchio lub mix sałat, przełóż do salaterki. Sos sałatkowy włoski Knorr wymieszaj z octem winnym.

Placki ziemniaczane z sałatą - Krok 1

Krok 2

Obierz i zetrzyj ziemniaki, rzepę i dynię. Przełóż do drugiej miski ziemniaki, rzepę, dynię i mąkę.

Placki ziemniaczane z sałatą - Krok 2

Krok 3

Formuj placuszki i smaż na oleju około 10 minut.

Placki ziemniaczane z sałatą - Krok 3

Krok 4

Odsączaj na papierowym ręczniku, podawaj na sałacie.

Placki ziemniaczane z sałatą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki ziemniaczane z sałatąPlacki ziemniaczane z sałatą

Pokrój radicchio lub mix sałat, przełóż do salaterki. Sos sałatkowy włoski Knorr wymieszaj z octem winnym.