Placuszki z dyni z sosem miętowo-jogurtowym - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

90 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 opakowanie

2 szczypty

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

3 sztuki

800 gramów

150 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce rozmieszaj: jajka, startą dynię, cebulę, pietruszkę, mąkę, sól i pieprz.

Placuszki z dyni z sosem miętowo-jogurtowym - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej Ramę Smaż jak szef kuchni. Poczekaj aż z tłuszczu znikną bąbelki –będzie to znak, że uzyskał odpowiednią temperaturę do smażenia. Smaż placki o średnicy 4 cm przez 3 minuty z każdej strony.

Placuszki z dyni z sosem miętowo-jogurtowym - VIDEO - Krok 2

Krok 3

W międzyczasie wymieszaj jogurt z miętą, solą i pieprzem. W międzyczasie wymieszaj jogurt z miętą, solą i pieprzem.

Placuszki z dyni z sosem miętowo-jogurtowym - VIDEO - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Szyjka

    Magdalena Szyjka

    ponoc dobre widze

    Odpowiedz Odpowiedz

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej