Placki ziemniaczane z sałatą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z sałatą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
251 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

300 gramów

300 gramów

1 sztuka

60 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój radicchio lub mix sałat, przełóż do salaterki. Sos sałatkowy włoski Knorr wymieszaj z octem winnym.

Placki ziemniaczane z sałatą - Krok 1

Krok 2

Obierz i zetrzyj ziemniaki, rzepę i dynię. Przełóż do drugiej miski ziemniaki, rzepę, dynię i mąkę.

Placki ziemniaczane z sałatą - Krok 2

Krok 3

Formuj placuszki i smaż na oleju około 10 minut.

Placki ziemniaczane z sałatą - Krok 3

Krok 4

Odsączaj na papierowym ręczniku, podawaj na sałacie.

Placki ziemniaczane z sałatą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z sałatą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki ziemniaczane z sałatąPlacki ziemniaczane z sałatą

Pokrój radicchio lub mix sałat, przełóż do salaterki. Sos sałatkowy włoski Knorr wymieszaj z octem winnym.