Przekąska z ciasta francuskiego

Autor: Koper Koper

ratingratingratingratingrating

981

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 gramów

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie kroimy na kwadraty.

Krok 2

Na środku każdego z nich kładziemy po kawałku kabanosa, suszonego pomidora i listku bazylii i posypujemy odrobiną przyprawy uniwersalnej.

Krok 3

Składamy rogi każdego z kwadratów do środka, mocno dociskamy, smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut, aż ciasto francuskie się zarumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Przekąska z ciasta francuskiegoPrzekąska z ciasta francuskiego

Szybka i smaczna przekąska z ciasta francuskiego, która sprawdzi się w trakcie przyjęcia, a także będzie stanowić ciepłą kolację na co dzień. Gotowe ciasto francuskie z farszem z suszonych pomidorów, kabanosa oraz bazylii wystarczy zawinąć i upiec. Tak przygotowaną potrawę podaje się zazwyczaj z pesto bazyliowym lub sosami – czosnkowym, ziołowym, pomidorowo-śmietanowym lub szpinakowym. Doskonale smakuje również w zestawieniu z sałatką ze świeżych warzyw, np. z rukoli, świeżych pomidorów, orzechów i sera pleśniowego. Przekąskę możesz też przygotować w wersji wegetariańskiej i zamiast kabanosa wykorzystać jako nadzienie grzyby, ser tofu albo użyć samych suszonych pomidorów. Przekąskę można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dlatego z powodzeniem możesz spakować ją do pracy i zjeść na drugie śniadanie. Zobacz, jak wiele możliwości dają potrawy z ciasta francuskiego. Przygotuj pyszną przekąskę według naszego przepisu i koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu. Życzymy smacznego.