Rosół z kurczakiem, tortellini i liśćmi szpinaku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

41 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 garść

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej margarynę i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek i smaż chwilę razem.

Krok 2

Przygotuj esencjonalny bulion - wlej 1 l wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i dodaj bulionetkę.

Krok 3

Do wywaru włóż tortellini i gotuj ok. 8 minut. Kurczaka pokrój w kostkę 1x1 cm i dodaj do zupy.

Krok 4

Na koniec włóż liście szpinaku i gotuj jeszcze 5 minut. Gotową zupę podawaj posypaną startym parmezanem.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby uzyskać jeszcze ciekawszy smak zupy, dodaj na koniec odrobinę pesto z bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kurczakiem, tortellini i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kurczakiem, tortellini i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kurczakiem, tortellini i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kurczakiem, tortellini i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kurczakiem, tortellini i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kurczakiem, tortellini i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kurczakiem, tortellini i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rosół grzybowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej