Ryba po grecku z chlebem wiejskim

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

31 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 plaster

2 łyżki

1 ziarno

1 listek

2 łyżeczki

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę, pietruszkę i selera umyj, obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej. Pora pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy dodaj warzywa, ziele angielskie, listek laurowy i podduś. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszaj.

Ryba po grecku z chlebem wiejskim - Krok 1

Krok 2

Filety z mintaja umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Rybę dodaj do warzyw. Patelnię przykryj pokrywką i pozostaw na małym ogniu przez 5 minut, aby ryba się przepiekła.

Ryba po grecku z chlebem wiejskim - Krok 2

Krok 3

Rybę po grecku podawaj z pieczywem posmarowanym Flora ProActiv zdrowe serce z witaminą B1.

Ryba po grecku z chlebem wiejskim - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, manganu, jodu, witaminy A, witaminy E, witaminy B12, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po grecku z chlebem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po grecku z chlebem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po grecku z chlebem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po grecku z chlebem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po grecku z chlebem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po grecku z chlebem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po grecku z chlebem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B1

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B1

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej