Sałatka Cezar - klasyczna z dodatkiem sardynek | Przepisy.pl pixel

Sałatka Cezar - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
464 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

234 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

328 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

0.5 sztuki

3 sztuki

50 gramów

2 łyżki

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze części.

Sałatka Cezar - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Jajka pokrój na cząstki.

Sałatka Cezar - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Sałatka Cezar - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Parmezan pokrój w cienkie płatki.

Sałatka Cezar - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Sałatę, jajka, sardynki oraz parmezan przełóż do salaterki, polej sosem i posyp grzankami.

Sałatka Cezar - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Cezar - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Cezar - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Cezar - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Cezar - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Cezar - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Cezar - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Cezar - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Cezar - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka Cezar - VIDEOSałatka Cezar - VIDEO

Obowiązkowa pozycja w menu prawie każdej restauracji. Znana ze względu na prostotę i szybkość przygotowania. Sałatka cezar to bezpieczna opcja, której wybór pozwoli uniknąć Ci kulinarnej katastrofy. Czy kiedykolwiek doświadczyłeś sytuacji, że przystawka wyszła nie tak, jak się spodziewałeś? Sałatka cezar uratuje Cię z każdej kuchennej opresji!

Dla kogo?

Dla wszystkich osób, które cenią sobie proste i sprawdzone przepisy. Składniki, których potrzebujesz do zrobienia sałatki cezar, zazwyczaj znajdziesz w swojej lodówce. Potrzebujesz sałaty rzymskiej albo lodowej, jajek, sera – najlepiej parmezanu – oraz składników sosu, czyli jogurtu naturalnego i majonezu. Wszystko możesz ze sobą wymieszać i polać sosem lub ułożyć kompozycję na talerzu oraz podać sos osobno w sosjerkach. Sałatka cezar dzięki naszemu oryginalnemu przepisowi zawsze wyjdzie pyszna!

Na jaką okazję?

Sałatka cezar to idealna propozycja na pyszną kolację albo drugie śniadanie, które możesz zabrać ze sobą do pracy. To też dobry pomysł, gdy nadejdą niespodziewani goście, a nie masz czasu na przygotowanie skomplikowanego dania.

Czy wiesz, że?

Za twórcę kultowej sałatki greckiej uznaje się włoskiego kucharza Casera Cardiniego. Na początku XX wieku był on zmuszony stworzyć sałatkę z produktów, które miał akurat pod ręką. Coś z niczego? Przykładem jest sałatka cezar!

Dla urozmaicenia:

Do sałatki cezar warto dorzucić grzanki, które z łatwością zrobisz samodzielnie w domu. Wystarczy pokroić kilka kromek chleba w kostkę i wrzucić na patelnię. Podsmaż lekko grzanki, uważając, żeby ich nie spalić. Ciepłe grzanki wymieszaj z sałatką i podawaj od razu.