Sałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEO
średnie
343 osoby zapisały
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
200 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
150 gramów
1 sztuka
50 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado przekrój na pół, wyjmij z niego pestkę i za pomocą łyżki delikatnie wyjmij miąższ, tak aby nie uszkodzić skóry. Następnie skrop je cytryną, aby nie ściemniało.

Krok 2
Pomidory pokrój w kostkę, a natkę kolendry posiekaj. Z mięsa krabowego odciśnij sok. Następnie miąższ awokado pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski.

Krok 3
Dodaj odciśnięte z soku mięso z krabów, majonez, posiekaną natkę kolendry oraz pestki dyni.

Krok 4
Całość dopraw do smaku pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr, odrobiną Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr oraz sokiem z jednej cytryny.

Krok 5
Wszystko razem dokładnie wymieszaj, następnie włóż z powrotem do łupinek awokado i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej