Sałatka z avocado i mięsa krabów video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
261 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

213 osób wydrukowało

Pobierz pdf

343 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

200 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

50 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przekrój na pół, wyjmij z niego pestkę i za pomocą łyżki delikatnie wyjmij miąższ, tak aby nie uszkodzić skóry. Następnie skrop je cytryną, aby nie ściemniało.

Sałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Pomidory pokrój w kostkę, a natkę kolendry posiekaj. Z mięsa krabowego odciśnij sok. Następnie miąższ awokado pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski.

Sałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj odciśnięte z soku mięso z krabów, majonez, posiekaną natkę kolendry oraz pestki dyni.

Sałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Całość dopraw do smaku pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr, odrobiną Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr oraz sokiem z jednej cytryny.

Sałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Wszystko razem dokładnie wymieszaj, następnie włóż z powrotem do łupinek awokado i podawaj.

Sałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEOSałatka z avocado i mięsa krabów - VIDEO

Awokado przekrój na pół, wyjmij z niego pestkę i za pomocą łyżki delikatnie wyjmij miąższ, tak aby nie uszkodzić skóry. Następnie skrop je cytryną, aby nie ściemniało.