
Składniki
6 łyżek
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkuj drobno czerwona kapustę, posyp przyprawą Knorr i odstaw aż zmięknie.
Krok 2
Zalej rodzynki wrzątkiem do wysokości 0,5 cm ponad rodzynki a następnie razem z wodą z rodzynek i olejem dodaj do kapusty.
Krok 3
Na drobnych oczkach zetrzyj skórkę z pomarańczy, dodaj do sałatki.
Krok 4
Pomarańcze przekrój na pół i wyciśnij sok. Wymieszaj sok z sałatką i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej