Sałatka z czerwonej kapusty z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z czerwonej kapusty z rodzynkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkuj drobno czerwona kapustę, posyp przyprawą Knorr i odstaw aż zmięknie.

Krok 2

Zalej rodzynki wrzątkiem do wysokości 0,5 cm ponad rodzynki a następnie razem z wodą z rodzynek i olejem dodaj do kapusty.

Krok 3

Na drobnych oczkach zetrzyj skórkę z pomarańczy, dodaj do sałatki.

Krok 4

Pomarańcze przekrój na pół i wyciśnij sok. Wymieszaj sok z sałatką i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwonej kapusty z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwonej kapusty z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwonej kapusty z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwonej kapusty z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwonej kapusty z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwonej kapusty z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwonej kapusty z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwonej kapusty z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cukinia z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej