Sałatka z mięsem krabowym i awokado video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

10

heart
205 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 sztuki

200 gramów

100 gramów

100 gramów

50 mililitrów

1 sztuka

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Paluszki krabowe pokrój w kostkę, następnie połącz z sosem sałatkowym. Posiekaj natkę kolendry i dodaj do składników.

Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Awokado przetnij na pół i wyjmij pestkę. Za pomocą łyżki oddziel miąższ od skóry, a skórkę zachowaj. Pokrój awokado w kostkę i połącz z krabami.

Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Pomidorki pokrój w ćwiartki, oliwki przekrój na połówki, kukurydzę odcedź i dodaj do reszty składników.

Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Całość dokładnie wymieszaj. Przygotowaną sałatkę umieść w skórkach awokado.

Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Przed podaniem udekoruj sałatkę grzankami.

Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Marzena Siedlecka-Dela

    Marzena Siedlecka-Dela , 22.12.2015

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej