Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

15

442 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

379 osób wydrukowało

Pobierz pdf

427 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

20 gramów

50 gramów

2 łyżki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Pomidory pokrój w ćwiartki, usuń z nich gniazda nasienne, następnie pokrój w cienkie paski. Suszone pomidory również pokrój w paski.

Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Mango obierz, pokrój w plastry, a potem w paski.

Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Krewetki parz chwilę we wrzącej wodzie. Pomidory, mango i sałatę wymieszaj z dresingiem i rozłóż na talerze. Na wierzch połóż krewetki. Orzeszki piniowe upraż na patelni, ser pleśniowy pokrój w kostkę.

Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Sałatkę posyp grzankami, orzeszkami piniowymi oraz serem pleśniowym.

Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Bernard Ruda

    Bernard Ruda, 14.06.2016

    Kuźwa a zamiast gorgonzoli?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Czeryna Alwas

    Renata Czeryna Alwas, 14.06.2016

    uwielbiam krewetki mniam,mniam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Golinska

    Beata Golinska, 10.08.2015

    bardzo

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej