Składniki
12 sztuk
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
200 gramów
1 sztuka
200 gramów
20 gramów
50 gramów
2 łyżki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Krok 2
Pomidory pokrój w ćwiartki, usuń z nich gniazda nasienne, następnie pokrój w cienkie paski. Suszone pomidory również pokrój w paski.

Krok 3
Mango obierz, pokrój w plastry, a potem w paski.

Krok 4
Krewetki parz chwilę we wrzącej wodzie. Pomidory, mango i sałatę wymieszaj z dresingiem i rozłóż na talerze. Na wierzch połóż krewetki. Orzeszki piniowe upraż na patelni, ser pleśniowy pokrój w kostkę.

Krok 5
Sałatkę posyp grzankami, orzeszkami piniowymi oraz serem pleśniowym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej