Sałatka z rukolą i krewetkami video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

20

heart
476 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

401 osób wydrukowało

Pobierz pdf

496 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

20 gramów

50 gramów

2 łyżki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.

Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Pomidory pokrój w ćwiartki, usuń z nich gniazda nasienne, następnie pokrój w cienkie paski. Suszone pomidory również pokrój w paski.

Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Mango obierz, pokrój w plastry, a potem w paski.

Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Krewetki parz chwilę we wrzącej wodzie. Pomidory, mango i sałatę wymieszaj z dresingiem i rozłóż na talerze. Na wierzch połóż krewetki. Orzeszki piniowe upraż na patelni, ser pleśniowy pokrój w kostkę.

Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Sałatkę posyp grzankami, orzeszkami piniowymi oraz serem pleśniowym.

Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - Krok 5
4

Opinie o przepisie

  • Patricia Witkoś

    Patricia Witkoś , 08.01.2021

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bernard Ruda

    Bernard Ruda , 14.06.2016

    Kuźwa a zamiast gorgonzoli?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Czeryna Alwas

    Renata Czeryna Alwas , 14.06.2016

    uwielbiam krewetki mniam,mniam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Golinska

    Beata Golinska , 10.08.2015

    bardzo

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rukolą i krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej