Serniczek walentynkowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

47

424 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1.25 kilograma

25 dekagramów

4 sztuki

3 szklanki

4 łyżki

2 opakowania

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć żółtka z cukrem, dodać cukier waniliowy, olej i sok z cytryny.

Krok 2

Utrzeć dodając po łyżce sera.

Krok 3

Budynie rozmieszać z mlekiem i dodać do masy, wsypać rodzynki.

Krok 4

Zagnieść cienką warstwę kruchego ciasta.

Krok 5

Masę serową wyłożyć na ciasto (masa ma płynną konsystencję).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serniczek walentynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serniczek walentynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serniczek walentynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serniczek walentynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serniczek walentynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serniczek walentynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serniczek walentynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Izaura
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej