Sernik dwukolorowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

125 gramów

250 gramów

1 łyżeczka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 łyżka

masa serowa:

0.5 kilograma

4 sztuki

0.75 szklanki

125 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię posiekać, dodać mąkę, proszek, cukier, śmietanę, kakao, szybko zagnieść i do zamrażalnika.

Krok 2

Masa: Kasię utrzeć, cukier i żółtka, dodać biały ser, dalej ucierać.

Krok 3

Białko ubić i delikatnie połączyć dodać aromat.

Krok 4

Połowę ciasta zetrzeć na tarce do wysmarowanej formy, wylać masę serową, a następnie druga połowę zetrzeć.

Krok 5

Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik dwukolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik dwukolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik dwukolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik dwukolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik dwukolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik dwukolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik dwukolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej