sernik gotowany

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szklanka

1 kilogram

1 opakowanie

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

 Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto.

Krok 2

Podzielić na 3 części i każdą z nich rozłożyć na blasze, na papierze do pieczenia i osobno upiec po ok. 15-20 min. w temperaturze ok. 180ºC.

Krok 3

Placki będą po upieczeniu twarde. Należy uważać, aby się nie połamały przy odklejaniu papieru.

Krok 4

Kasię, połowę mleka i cukier zagotować.

Krok 5

Dodać ser z wiaderka i roztrzepane jajka.

Krok 6

Gotować, aż lekko zgęstnieje.

Krok 7

Na koniec, cały czas mieszając, wlać rozrobiony w reszcie mleka budyń z mąką ziemniaczaną i kilka kropli olejku.

Krok 8

Gotować jeszcze ok 2 - 3 min.

0

Opinie o przepisie

2 osoby oglądają przepis:
Sernik z kokosem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej