SERNIK MIĘTOWY Z CZEKOLADĄ

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

250 gramów

1 łyżka

15 dekagramów

masa serowa:

1 kilogram

5 sztuk

40 gramów

2 łyżeczki

1 szklanka

2 łyżki

1 opakowanie

polewa:

100 gramów

50 gramów

dodatki:

1

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki pokruszyć na proch, dodać ostudzoną płynną Kasię i dobrze wymieszać.

Krok 2

Tortownicę lub blaszkę o wymiarach 25x30 wyłożyć papierem do pieczenia.

Krok 3

Dno formy wylepić masą herbatnikową.

Krok 4

Jajka ubić z cukrem na puch, dodać ser.

Krok 5

Miksując, dodać budyń, cukier waniliowy i aromat miętowy lub świeżą, siekaną miętę.

Krok 6

Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód z herbatników.

Krok 7

Sernik wstawić do nagrzanego do 160°C piekarnika i piec ok 1-1,5 godziny.

Krok 8

Wystudzić.

Krok 9

Czekoladę połamać, dodać Kasię i razem rozpuścić w kąpieli wodnej.

Krok 10

Gotową polewą polać sernik.

Krok 11

Czekoladę miętową posiekać nożem i posypać dowolne pole na serniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SERNIK MIĘTOWY Z CZEKOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SERNIK MIĘTOWY Z CZEKOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SERNIK MIĘTOWY Z CZEKOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SERNIK MIĘTOWY Z CZEKOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SERNIK MIĘTOWY Z CZEKOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SERNIK MIĘTOWY Z CZEKOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SERNIK MIĘTOWY Z CZEKOLADĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej