Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami - palce lizać!

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

275 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 łyżeczki

300 gramów

3 szklanki

5 sztuk

masa serowa:

6 sztuk

2 opakowania

800 gramów

1 sztuka

1 kilogram

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Wyrobić ze składników ciasto.

Krok 2

Podzielić na 2 części (2/3 i 1/3).

Krok 3

Mniejszą część dać do lodówki.

Krok 4

Ciastem 2/3 wyłożyć blaszkę na papierze do pieczenia.

Krok 5

Na ciasto wylać masę serową.

Krok 6

Masa serowa: Utrzeć Kasię z cukrem na puch, następnie dodać ser zmielony, całe jajka, budyń i olejek - wszystko razem powinno być utarte na puszystą masę.

Krok 7

Kłaść masę serową na ciasto.

Krok 8

Brzoskwinie obrać ze skórki i kroić na połówki, wyciągając pestkę.

Krok 9

Naszykowane brzoskwinie ułożyć na masę serową.

Krok 10

Ubić pianę na sztywno (5 białek, 1 szklankę cukru, 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej), dodać cukier i wymieszać z mąką ziemniaczaną.

Krok 11

Następnie wyłożyć pianę na owoce.

Krok 12

Na pianę potrzeć lub pokruszyć resztę ciasta z lodówki.

Krok 13

Piec w 180 stopniach przez 1 h.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej