Sernik Oli

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

25 dekagramów

20 dekagramów

15 dekagramów

3 łyżki

1 szczypta

masa:

80 dekagramów

0.5 opakowania

5 sztuk

25 dekagramów

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto zagnieść, podzielić na 2 części i włożyć do zamrażalnika na 2 godz. Albo do lodówki na noc.

Krok 2

Jaja utrzeć z Kasią i cukrem oraz serem.

Krok 3

Dodać ugotowane ziemniaki, zapach i wyrobić na pulchną masę.

Krok 4

Jedną część ciasta zetrzeć na tarce na blachę, rozłożyć masę serową i na wierzch utrzeć pozostałą część ciasta.

1

Opinie o przepisie

  • Monika Makles

    Monika Makles, 15.12.2015

    na jakiej wielkości blachę jest ta porcja?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik Oli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik Oli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik Oli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik Oli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik Oli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik Oli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik Oli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej