Sernik palce lizać

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

195 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0 łyżeczek

3 szklanki

3 łyżki

5 sztuk

dodatki:

1 puszka

masa orzechowa:

0.5 szklanki

25 dekagramów

masa serowa:

2 sztuki

1 kilogram

2 łyżki

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto kruche i podzielić na dwie części.

Krok 2

Ser: Kasię utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser z budyniem, a na końcu pianę z białek.

Krok 3

Masa orzechowa: Kasię, mleko, cukier, zagotować, dodać orzechy, wymieszać, przestudzić i dodać żółtka, proszek do pieczenia oraz pianę z białek.

Krok 4

Delikatnie wymieszać.

Krok 5

Złożenie ciasta: Ciasto kruche -masa orzechowa - połowa sera- pokrojone brzoskwinie-druga połowa sera-kruszonka z ciasta kruchego.

Krok 6

Ciasto upiec w całości.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej