Sernik palce lizać

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

195 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

5 sztuk

1 opakowanie

1 łyżeczka

3 łyżki

masa serowa:

1 kilogram

1 opakowanie

8 sztuk

1 opakowanie

30 dekagramów

masa orzechowa:

25 dekagramów

0.5 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

dodatki:

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto kruche i podzielić na dwie części.

Krok 2

Ser: Kasię utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser z budyniem, a na końcu pianę z białek.

Krok 3

Masa orzechowa: Kasię, mleko, cukier, zagotować, dodać orzechy, wymieszać, przestudzić i dodać żółtka, proszek do pieczenia oraz pianę z białek.

Krok 4

Delikatnie wymieszać.

Krok 5

Złożenie ciasta: Ciasto kruche -masa orzechowa - połowa sera- pokrojone brzoskwinie-druga połowa sera-kruszonka z ciasta kruchego.

Krok 6

Ciasto upiec w całości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik palce lizać - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik palce lizać - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik palce lizać - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik palce lizać - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik palce lizać - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik palce lizać - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik palce lizać - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej