sernik puszysty

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 szklanki

1 opakowanie

7 sztuk

0.5 opakowania

1 szklanka

0.5 litra

0.75 szklanki

1 łyżka

1.2 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto na spód: Przygotować z 1/2 Kasi, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanki mąki, 1 jajka, proszku do pieczenia.

Krok 2

Masa serowa: Kolejno dodawać 2 jaja, 4 żółtka, trzykrotnie zmielony ser biały, olej, mleko, cukier (2 szklanki), cukier waniliowy, budynie.

Krok 3

Beza na wierzch ciasta: Ubić pozostałe białka z 1/2 szklanki cukru.

Krok 4

Zagnieść ciasto na spód.

Krok 5

Wstawić do lodówki.

Krok 6

Przygotować masę serową.

Krok 7

Ciasto rozłożyć w brytfannie, wlać masę serową.

Krok 8

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.

Krok 9

Piec 45 min.

Krok 10

Po tym czasie wyjąć sernik i rozłożyć pianę ubitą z 1/2 szklanką cukru.

Krok 11

Piec jeszcze 15 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sernik puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sernik puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sernik puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sernik puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sernik puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sernik puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sernik puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej