Sernik tradycyjny

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

1 sztuka

10 dekagramów

2 łyżeczki

1 opakowanie

4 sztuki

1 kilogram

masa serowa:

50 dekagramów

15 dekagramów

1 opakowanie

5 sztuk

5 dekagramów

15 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zarobić na stolnicy ciasto.

Krok 2

Podzielić na 2 części.

Krok 3

Żółtka ubić z cukrem, potem dodawać ser skręcony przez maszynkę, mąkę, stopioną Kasię i pozostałe składniki.

Krok 4

Na koniec dodać pianę z białek.

Krok 5

Wymieszać.

Krok 6

Jedną część ciasta rozwałkować na blachę, wyłożyć masę serową.

Krok 7

Z pozostałego ciasta uformować wałeczki i ułożyć na śliwkach w szachownicę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik tradycyjny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sernik kokosowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej