Sernik Tygrysek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

29 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

30 dekagramów

10 dekagramów

4 dekagramy

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

20 dekagramów

masa serowa:

20 dekagramów

4 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

10 dekagramów

1 kilogram

1 sztuka

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta zagnieść i wstawić do lodówki, żeby dobrze się schłodziło.

Krok 2

Masa serowa: Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodać ser, sok z cytryny, suchy budyń i stopioną Kasię i dobrze wymieszać.

Krok 3

Blaszkę prostokątną wysmarować Kasią i posypać bułką tartą.

Krok 4

Na to starkować 3/4 ciasta.

Krok 5

Wylać na to polowę masy serowej i na tym ułożyć cząstki brzoskwiń.

Krok 6

Zalać resztą masy serowej i na wierzch starkować resztę ciasta.

Krok 7

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. około 50 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik Tygrysek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik Tygrysek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik Tygrysek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik Tygrysek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik Tygrysek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik Tygrysek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik Tygrysek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Złocisty sernik
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej