Sernik z kakao

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

746

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa kakaowa:

25 dekagramów

0.5 opakowania

1 opakowanie

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

masa serowa:

50 dekagramów

0.5 opakowania

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obydwie masy zmiksować w mikserze, dodając kolejne składniki po kolei czekając, aż się zmiksują.

Krok 2

Spód prodiżu posmarować masą kakaową.

Krok 3

Na nią wlać masę serową.

Krok 4

Pozostałą masą kakaową wyrobić w kulkę i wstawić do zamrażarki i czekać, aż stwardnieje.

Krok 5

Gdy stwardnieje, nad masą serową przetrzeć ją na tarce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej