Sernik z kakao

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

674

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 opakowania

2 łyżki

0.5 łyżeczki

5 łyżek

masa serowa:

4 opakowania

0.5 opakowania

8 sztuk

1 łyżeczka

1.5 szklanki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagnieść i włożyć ciasto na kilka godzin do zamrażalnika.

Krok 2

Ser i Kasię zemleć w maszynce.

Krok 3

Oddzielić białka od żółtek.

Krok 4

Do masy serowej dodać żółtka i pozostałe składniki, po czym wszystko zmiksować.

Krok 5

Osobno ubić białka na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową.

Krok 6

Na tortownicy lub na dużej prostokątnej blaszce zetrzeć na tarce z dużymi otworami połowę ciasta, włożyć na nią masę serową i zetrzeć drugą część ciasta.

Krok 7

Piec godzinę w temperaturze 180 stopni.

Krok 8

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej