Sernik z kakaową kruszonką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

603

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

3 sztuki

125 gramów

0.75 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

masa serowa:

1200 gramów

4 sztuki

1 szklanka

2 opakowania

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: (7 pierwszych składników)

Krok 2

Blachę wysmaruj Kasią i wyłóż jej dno papierem do pieczenia.

Krok 3

Przygotuj 1 mały talerzyk.

Krok 4

Białka oddziel i pozostaw w miseczce.

Krok 5

Wszystkie składniki - oprócz kakao - dokładnie zagnieć, na sam koniec dodając wodę.

Krok 6

Ciasto podziel na pół.

Krok 7

Do jednej połowy wsyp kakao, ponownie zagnieć.

Krok 8

Uformuj z kakaowej części dwa walce, połóż na talerzyku i wstaw do zamrażarki na co najmniej 1 h.

Krok 9

Drugą połową ciasta wylep dno blachy.

Krok 10

Masa: (5 ostatnich składników)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z kakaową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z kakaową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z kakaową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z kakaową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z kakaową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z kakaową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z kakaową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej