Sernik z kruszonką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 łyżki

3 opakowania

50 dekagramów

5 sztuk

10 dekagramów

1 puszka

1 kilogram

1 opakowanie

40 dekagramów

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki namoczyć w rumie.

Krok 2

Zrobić kruszonkę z Kasi, mąki, 20 dag cukru, jednego cukru waniliowego, proszku do pieczenia i jajka.

Krok 3

Na spód tortownicy wysypać 3/4 kruszonki i docisnąć.

Krok 4

Utrzeć pozostałe jajka, cukier i cukier waniliowy.

Krok 5

Wymieszać ze zmielonym serem, mąką ziemniaczaną i aromatem.

Krok 6

Dodać rodzynki, rum i mandarynki.

Krok 7

Masę rozsmarować na przygotowanym spodzie, posypać resztą kruszonki.

Krok 8

Piec przez 1,5 godziny w temperaturze 175 stopni.

Krok 9

Wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej