Sernik z kruszonką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 opakowanie

50 dekagramów

4 łyżki

1 opakowanie

40 dekagramów

5 sztuk

3 opakowania

1 opakowanie

25 dekagramów

1 puszka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki namoczyć w rumie.

Krok 2

Zrobić kruszonkę z Kasi, mąki, 20 dag cukru, jednego cukru waniliowego, proszku do pieczenia i jajka.

Krok 3

Na spód tortownicy wysypać 3/4 kruszonki i docisnąć.

Krok 4

Utrzeć pozostałe jajka, cukier i cukier waniliowy.

Krok 5

Wymieszać ze zmielonym serem, mąką ziemniaczaną i aromatem.

Krok 6

Dodać rodzynki, rum i mandarynki.

Krok 7

Masę rozsmarować na przygotowanym spodzie, posypać resztą kruszonki.

Krok 8

Piec przez 1,5 godziny w temperaturze 175 stopni.

Krok 9

Wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik z kokosem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej