Sernik z mandarynkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

150 gramów

250 gramów

80 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

masa serowa:

500 gramów

180 gramów

2 sztuki

0.5 litra

1 opakowanie

1 łyżka

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść kruche ciasto i schłodzić.

Krok 2

Ser utrzeć z cukrem, żółtkiem i cukrem waniliowym, dodać budyń, mleko, olej i mandarynki.

Krok 3

Na końcu pianę z białek i delikatnie wymieszać.

Krok 4

Ciastem wylepić dno i brzegi tortownicy, wylać masę serową (wychodzi rzadka-jest to prawidłowe).

Krok 5

Upiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej