Sernik z masłem orzechowym i czekoladą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

spód:

50 gramów

3 opakowania

50 gramów

0.5 opakowania

masa serowa:

500 gramów

3 sztuki

3 sztuki

200 gramów

125 mililitrów

250 gramów

polewa:

250 mililitrów

1 opakowanie

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

NA SPÓD: Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować na masę o strukturze mokrego piasku. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia (dno i boki). Masę ciasteczkową wyłożyć na dno wyrównać. Odłożyć do lodówki do czasu przygotowania masy serowej. MASA SEROWA: Wszystkie składniki umieścić w mikserze bądź w malakserze i zmiksować na gładką masę. Wylać na spód z ciastek. Upiec. W międzyczasie przygotować polewę na wierzch. POLEWA: Wyjąć upieczony sernik z piekarnika, równo i delikatnie rozprowadzić po jego wierzchu polewę czekoladową, włożyć ponownie do piekarnika na 10 minut, na dalsze pieczenie.Sernik wyjąć z piekarnika, schłodzić przez noc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Marta Jastrzębska

    Marta Jastrzębska , 06.10.2017

    "Upiec." Ile czasu, w ilu stopniach? Co to za przepis?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z masłem orzechowym i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z masłem orzechowym i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z masłem orzechowym i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z masłem orzechowym i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z masłem orzechowym i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z masłem orzechowym i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z masłem orzechowym i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik z jogurtów greckich
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej