Sernik z masłem orzechowym i czekoladą

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa serowa:

3 sztuki

200 gramów

3 sztuki

250 gramów

250 mililitrów

500 gramów

polewa:

30 gramów

spód:

50 gramów

3 opakowania

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

NA SPÓD: Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować na masę o strukturze mokrego piasku. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia (dno i boki). Masę ciasteczkową wyłożyć na dno wyrównać. Odłożyć do lodówki do czasu przygotowania masy serowej. MASA SEROWA: Wszystkie składniki umieścić w mikserze bądź w malakserze i zmiksować na gładką masę. Wylać na spód z ciastek. Upiec. W międzyczasie przygotować polewę na wierzch. POLEWA: Wyjąć upieczony sernik z piekarnika, równo i delikatnie rozprowadzić po jego wierzchu polewę czekoladową, włożyć ponownie do piekarnika na 10 minut, na dalsze pieczenie.Sernik wyjąć z piekarnika, schłodzić przez noc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Marta Jastrzębska

    Marta Jastrzębska

    "Upiec." Ile czasu, w ilu stopniach? Co to za przepis?

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej