Sernik z morelami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

328

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 kilogram

250 gramów

500 gramów

8 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg przepuszczamy przez maszynkę do miski.

Krok 2

Margarynę Kasię ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po jednym żółtku cały czas ucierając. Następnie dodajemy po kilka łyżek twarogu nie przestając ucierania.

Krok 3

Do otrzymanej masy serowej dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z kaszą manną i proszkiem do pieczenia i wysypujemy umyte już, obrane i pokrojone w plasterki morele. Kilka możemy zostawić do dekoracji. Można też ewentualnie użyć moreli z puszki.

Krok 4

Ubijamy pianę z białek i dodajemy ją stopniowo (po kilka łyżeczek) do serowej masy.

Krok 5

Formę smarujemy Kasią, posypujemy bułką tartą i wlewamy do niej masę. Ciasto pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Krok 6

Po ostudzeniu dekorujemy lukrem lub polewą oraz kawałkami moreli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej