
Składniki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
200 gramów
3 łyżki
3 łyżki
80 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 pęczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie oczyść i pokrój w paski. Następnie wymieszaj z olejem, kuminem, kolendrą mieloną, curry i przyprawą Knorr.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w plastry.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 4
Przygotuj sos do shoarmy: wymieszaj posiekaną kolendrę z przeciśniętym ząbkiem czosnku, majonezem i jogurtem.
Krok 5
Shoarme przesyp płasko na talerz. Podawaj z sosem oddzielnie oraz dowolnymi dodatkami chlebkiem pita, ryżem lub frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej