Skubanka rosyjska

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

599

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

40 gramów

450 gramów

350 gramów

1 szczypta

4 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Przesiać do miski mąkę, proszek do pieczenia i kakao.

Krok 2

Dodać kolejno 200 g schłodzonej Kasi startej na płatki, 150 g cukru, szczyptę soli oraz jedno jajko, a następnie wyrobić wszystko mikserem na gładką masę.

Krok 3

Gotowe ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na około 30 minut.

Krok 4

Resztę Kasi zmiksować z resztą cukru do uzyskania piany, stopniowo łącząc z pozostałymi jajkami.

Krok 5

Dodać twaróg, cukier waniliowy i budyń wszystko dokładnie wymieszać na gładką masę.

Krok 6

2/3 ciasta rozwałkować na blacie posypanym mąką.

Krok 7

Posmarować tortownicę Kasią, przełożyć do niej ciasto i uformować wyższy brzeg.

Krok 8

Nałożyć masę twarogową, wygładzić.

Krok 9

Z pozostałej części ciasta wyskubać niewielkie kawałki i rozmieścić je równomiernie na masie twarogowej.

Krok 10

Piec na złocisto-żółty kolor około 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skubanka rosyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skubanka rosyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skubanka rosyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skubanka rosyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skubanka rosyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skubanka rosyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skubanka rosyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej